Mioola

Cea mai bogata oferta de produse si preturi pe masura!

hoteteu eMag
2 weeks ago
A7 Sony vs E-M1X Olympus, care este mai bun?
Aparatele de fotografiat mirrorless încep să prindă teren și să fie din ce în ce mai preferate de către fotografi. Probabil unul dintre cele mai neplăcute lucruri este să îți sară oglinda în timp ce fotografiezi, iar lipsa lentilei în cazul aparatelor mirrorless face ca acest gen de camere de fotografiat să fie mai puțin expuse defecțiunilor tehnice.

Vom compara două camera de fotografiat mirrorless de la două companii ce au adus pe piață mereu lucruri noi, îmbunătățindu-și în mod constant produsele. Este vorba despre a treia generație de A7 Sony și despre E-M1X de la Olympus.
Cei de la Sony au anunțat deja lansarea unei a patra generații de A7 Sony, dar A7 III, lansat în 2018, face în continuare o treabă absolut minunată, concurând cot la cot cu DSLR-uri de top. Cei de la Olympus au lansat în ianuarie 2019 E-M1X, un aparat mirrorless professional cu dublu grip.
Comanda aparat A7 Sony online: www.emag.ro/search/sony+a7

În funcție de următoarele aspect, iată care din cele două camera de fotografiat ți s-ar potrivi mai bine:

1. Senzorul

În cazul celei de-a treia generații de A7 Sony, vorbim despre un senzor BSI-CMOS full frame de 24 de megapixeli, în timp ce E-M1X este dotat cu un senzor CMOS Four Thirds (specific celor de la Olympus) de 20 de megapixeli. Într-adevăr, din acest punct de vedere, A7 III Sony are cu 19% mai mulți pixeli. Ceea ce aduce camera celor de la Olympus în plus și lipsește lui A7 III este modul Pixel Shift High Resolution care mărește rezoluția imaginilor realizate. În schimb, A7 Sony are cu 572 mai multe puncte de focalizare decât E-M1X.

2. Dimensiunile

E-M1X de la Olympus este destul de voluminos, având o lungime de 14.4 cm și 14.7 cm înălțime, în timp ce A7 III Sony are 12.7 cm, respectiv 9.6 cm. Aparatul celor de la Olympus cântărește aproape un kilogram, lucru ce se datorează grip-ului vertical integrat. A7 Sony cântărește 650 de grame, fiind mai ușor și versatil. În schimb, multă lume și-ar dori un grip mai bun pentru seria A7 Sony, pentru că această camera, fiind destul de mica, nu este prea prietenoasă pentru o pereche de mâini mai mari. Camera celor de la Olympus din acest punct de vedere este avantajoasă, datorită grip-ului integrat.

3. Bateria

Un aspect foarte important pentru o camera de fotografiat mirrorless o reprezintă bateria pentru că aparatul se bazează pe aceasta, pe lângă funcționare, și pentru vizor, care este electronic. Lipsa oglinzii care avea scopul de a reflecta imaginea în vizor, permițând astfel fotografului să vizualizeze ce fotografiază. În cazul aparatelor mirrorless, unde a dispărut această oglindă, alternativa a fost acest vizor electronic, dar acesta consuma destul de multă baterie. Odată cu apariția modelelor A7 Sony, au apărut pe piață și camerele de fotografiat mirrorless ce puteau trage 500-600 de cadre cu o singură încărcare a bateriei. Dar dacă A7 III de la Sony poate trage în jur de 600 de cadre, cei de la Olympus, prin integrarea grip-ului prin care se pot folosi două baterii și cu care se pot trage peste 1500 de cadre.

Per total, cele două aparate sunt foarte bune, fiecare în felul ei. Cea de-a treia generație de A7 Sony ar fi mai de grabă recomandată pentru fotografia de stradă, de zi cu zi, de portret și de peisaj datorită calității imaginii absolut minunate, în timp ce E-M1X este recomandat fotografilor de evenimente sportive sau de fotografie de acțiune datorită faptului că poate trage până la 60 de cadre pe secundă.
emag.ro
hoteteu eMag
4 months ago
Șase lucruri pe care trebuie să le știi când cumperi un aspirator
Dacă ești în căutarea unui aspirator fantastic, atunci ai ajuns la locul potrivit. Trebuie doar să citești mai departe, pentru că îți vor spune ce lucruri trebuie să iei în considerare pentru a putea alege un aspirator eficient și rentabil.

Pentru ca tu să îți găsești aspiratorul de vis, trebuie să ții cont de următoarele lucruri.

www.emag.ro/aspiratoare/c

1. Tipurile de curățenie

După cum știi, nevoile de curățare diferă în funcție de casa în care locuiești, de mărimea ei, de tipurile de podele pe care urmează să le cureți și de cât de numeroasă este gospodăria ta. Acestea, la rândul lor, dictează tipul de aspirator pe care ar trebui să-l cumperi.

Dacă ești în căutarea unui aspirator pentru a curăța o mochetă sau mai multe covoare, un aspirator cu sac este cea mai bună alegere. Cu toate acestea, un aspirator canistră ar putea fi aparatul potrivit, mai ales dacă ai și scări. Podelele cu pardoseală, laminate sau pardoselile din lemn de esență tare, unde este necesară manevrarea, cer de asemenea un aspiraător cu canistră.

2. Verifică funcționalitățile

Aspiratoarele moderne vin într-o gamă de modele, forme și culori. Cu toate acestea, trebuie să îți reamintești întotdeauna că ceea ce contează cel mai mult este cât de bine curăță. Da, este adevărat că un tip de aspirator poate avea caracteristici care ți se vor părea foarte cool și atrăgătoare, dar este posibil ca acesta să nu îți poată satisface toate nevoile de curățare.

Deci, este extrem de important să verifici caracteristicile și să îți cumperi un aspirator al cărui viitor se potrivește nevoilor tale de curățenie. Ia în considerare aspiratoarele cu un control manual al luminii tubului de aspirație, pentru reglarea lungimii lui, deoarece în acest fel vei putea curăța foarte bine draperiile și alte țesături delicate situate în locuri înalte, nu numai covoare.

Un aspirator care are o perie motorizată îți va curăța covoarele mai bine decât unul doar cu aspirație.

3. Aspirator cu sac sau fără sac

Da, este adevărat că aspiratoarele fără sac îți economisesc o mulțime de bani, în special în ceea ce privește cumpărarea de saci. Cu toate acestea, ele necesită mai multe filtre care necesită fie curățare periodică, fie înlocuire. Este important să reții că filtrele necesită înlocuirea periodică și, în cele din urmă, un aspirator fără sac se va dovedi mai scump decât un aspirator cu sac.

4. Astm sau alergii

Dacă dorești să cureți covoarele, este important să reții că praful și mizeria care implică curățarea te vor afecta cu siguranță dacă ești alergic la praf. Din acest motiv, este foarte important să cauți un aspirator care să te protejeze, mai ales dacă alergiile sunt o problemă.

Dacă ești astmatic sau alergic la praf, nu trebuie să alegi un aspirator fără sac, deoarece necesită mai multe filtre, care necesită curățare periodică. Acest lucru nu este de lucru bun pentru un astmatic sau un alergic la praf, deoarece praful și mizeria ce ies din golirea containerelor vor avea cu siguranță efecte adverse asupra unei astfel de persoane. Deci, cele mai bune aspiratoare de cumpărat dacă alergiile sunt o problemă sunt cele cu sac.

5. Fii atent la zgomot

Chiar dacă este greu să găsești un aspirator care să respecte nivelul recomandat de protecție a auzului, este extrem de important să iei în considerare zgomotul produs de acestea. Atunci când vine vorba de protecția auditivă, aspiratoarele cu canistră sunt cea mai bună alegere, deoarece acestea tind să fie mai silențioase în comparație cu alte tipuri de aspiratoare.

6. Cât de des ar trebui să schimbi filtrul de pe aspirator?

Amintește-ți că un aspirator care îți cere să înlocuiești filtrele în mod regulat se va dovedi costisitor în comparație cu cel ale cărui filtre durează mai mult. Cu toate acestea, este mai bine să lucrezi cu un aspirator care îți cere să înlocuiești filtrul în mod regulat decât să lucrezi cu unul al cărui filtru necesită curățare periodică, în special dacă ești alergic la praf sau dacă ești astmatic.
emag.ro
Load more