Mioola
hoteteu eMag shared hoteteu post
8 months ago
Combine frigorifice
O combina frigorifica poate fi alegerea ideala pentru bucataria ta
Poate părea simplu să alegi combina frigorifică, și chiar este dacă știi bine ce îți dorești să ai în casă, de ce ai nevoie (ca și opțiuni) și cât de mare să fie. Clar, combina frigorifică este un aparat electrocasnic ce pune la un loc un frigider și un congelator. Asta în principiu, pentru că, odată cu trecerea timpului, combinele frigorifice au devenit tot mai ,,inteligente” oferind diferite facilități: www.emag.ro/combine-frigorifice/c

Ce trebuie să ai în vedere?

În primul rând capacitatea celor două compartimente. Este exprimată în litri și poți alege între un frigider mai spațios sau un congelator mai generos. În mod normal congelatorul unei combine are trei sertare dar sunt și cu patru. Dacă ai o familie numeroasă sau dacă preferi să faci provizii atunci alege o combină frogorifică cu un congelator mai mare. Atenție, însă, la spațiul din casă. Reține că poți alege o combină cu două uși opozabile, gen dulap, dar care ocupă un spațiu pe măsură!

Consumul de energie electrică și nivelul de zgomot sunt alte două specificații pe care trebuie să le iei în seamă. Consumul de energie este exprimat în litere, ”A” reprezentând cea mai economică clasă. De asemenea, cu cât clasa a are mai multe ”+”-uri, cu atât consumul de electricitate este mai mic. Apropo de consumul de energie, poți alege o combină cu două compresoare, câte unul pentru fiecare compartiment. Avantajul e că poți opri congelatorul atunci când nu mai ai nimic în el dar consumul de energie e ceva mai mare, per total. Nivelul de zgomot, marcat prin db sau decibeli, este și el foarte important. Dacă combina frigorifică este poziționată mai aproape de locul unde te odihnești trebuie să alegi o combină care emite mai puțini decibeli.

Atenție la specificațiile tehnice ale combinei. Vei vedea mențiuni de genul ,,no frost”, ,,active fresh”, ,, fast freeze”, ,,neo frost”. Fiecare dintre aceste specificații, în funcție de combina frigorifică, îi conferă acesteia anumite funcții ce fac ca aceasta fie să se înghețe mai rapid, să nu formeze gheață în frigider sau congelator sau să nu permită formarea bacteriilor.

Poți lua în considerare culoarea și design-ul combinei, mai ales dacă ai petrecut mult timp amenajând bucătăria și îți dorești ca acesta să se potrivească cu restul mobilierului și al electrocasnicelor. De asemnea, trebuie să iei în considerare unde este congelatorul amplasat, fie deasupra, fie sub compartimentul frigider dar asta depinde de tine și de compartimentul utilizat cel mai des.
emag.ro
Posted by hoteteu
hoteteu eMag
10 months ago
A7 Sony vs E-M1X Olympus, care este mai bun?
Aparatele de fotografiat mirrorless încep să prindă teren și să fie din ce în ce mai preferate de către fotografi. Probabil unul dintre cele mai neplăcute lucruri este să îți sară oglinda în timp ce fotografiezi, iar lipsa lentilei în cazul aparatelor mirrorless face ca acest gen de camere de fotografiat să fie mai puțin expuse defecțiunilor tehnice.

Vom compara două camera de fotografiat mirrorless de la două companii ce au adus pe piață mereu lucruri noi, îmbunătățindu-și în mod constant produsele. Este vorba despre a treia generație de A7 Sony și despre E-M1X de la Olympus.
Cei de la Sony au anunțat deja lansarea unei a patra generații de A7 Sony, dar A7 III, lansat în 2018, face în continuare o treabă absolut minunată, concurând cot la cot cu DSLR-uri de top. Cei de la Olympus au lansat în ianuarie 2019 E-M1X, un aparat mirrorless professional cu dublu grip.
Comanda aparat A7 Sony online: www.emag.ro/search/sony+a7

În funcție de următoarele aspect, iată care din cele două camera de fotografiat ți s-ar potrivi mai bine:

1. Senzorul

În cazul celei de-a treia generații de A7 Sony, vorbim despre un senzor BSI-CMOS full frame de 24 de megapixeli, în timp ce E-M1X este dotat cu un senzor CMOS Four Thirds (specific celor de la Olympus) de 20 de megapixeli. Într-adevăr, din acest punct de vedere, A7 III Sony are cu 19% mai mulți pixeli. Ceea ce aduce camera celor de la Olympus în plus și lipsește lui A7 III este modul Pixel Shift High Resolution care mărește rezoluția imaginilor realizate. În schimb, A7 Sony are cu 572 mai multe puncte de focalizare decât E-M1X.

2. Dimensiunile

E-M1X de la Olympus este destul de voluminos, având o lungime de 14.4 cm și 14.7 cm înălțime, în timp ce A7 III Sony are 12.7 cm, respectiv 9.6 cm. Aparatul celor de la Olympus cântărește aproape un kilogram, lucru ce se datorează grip-ului vertical integrat. A7 Sony cântărește 650 de grame, fiind mai ușor și versatil. În schimb, multă lume și-ar dori un grip mai bun pentru seria A7 Sony, pentru că această camera, fiind destul de mica, nu este prea prietenoasă pentru o pereche de mâini mai mari. Camera celor de la Olympus din acest punct de vedere este avantajoasă, datorită grip-ului integrat.

3. Bateria

Un aspect foarte important pentru o camera de fotografiat mirrorless o reprezintă bateria pentru că aparatul se bazează pe aceasta, pe lângă funcționare, și pentru vizor, care este electronic. Lipsa oglinzii care avea scopul de a reflecta imaginea în vizor, permițând astfel fotografului să vizualizeze ce fotografiază. În cazul aparatelor mirrorless, unde a dispărut această oglindă, alternativa a fost acest vizor electronic, dar acesta consuma destul de multă baterie. Odată cu apariția modelelor A7 Sony, au apărut pe piață și camerele de fotografiat mirrorless ce puteau trage 500-600 de cadre cu o singură încărcare a bateriei. Dar dacă A7 III de la Sony poate trage în jur de 600 de cadre, cei de la Olympus, prin integrarea grip-ului prin care se pot folosi două baterii și cu care se pot trage peste 1500 de cadre.

Per total, cele două aparate sunt foarte bune, fiecare în felul ei. Cea de-a treia generație de A7 Sony ar fi mai de grabă recomandată pentru fotografia de stradă, de zi cu zi, de portret și de peisaj datorită calității imaginii absolut minunate, în timp ce E-M1X este recomandat fotografilor de evenimente sportive sau de fotografie de acțiune datorită faptului că poate trage până la 60 de cadre pe secundă.
emag.ro
1 1
hoteteu eMag
1 year ago
Șase lucruri pe care trebuie să le știi când cumperi un aspirator
Dacă ești în căutarea unui aspirator fantastic, atunci ai ajuns la locul potrivit. Trebuie doar să citești mai departe, pentru că îți vor spune ce lucruri trebuie să iei în considerare pentru a putea alege un aspirator eficient și rentabil.

Pentru ca tu să îți găsești aspiratorul de vis, trebuie să ții cont de următoarele lucruri.

www.emag.ro/aspiratoare/c

1. Tipurile de curățenie

După cum știi, nevoile de curățare diferă în funcție de casa în care locuiești, de mărimea ei, de tipurile de podele pe care urmează să le cureți și de cât de numeroasă este gospodăria ta. Acestea, la rândul lor, dictează tipul de aspirator pe care ar trebui să-l cumperi.

Dacă ești în căutarea unui aspirator pentru a curăța o mochetă sau mai multe covoare, un aspirator cu sac este cea mai bună alegere. Cu toate acestea, un aspirator canistră ar putea fi aparatul potrivit, mai ales dacă ai și scări. Podelele cu pardoseală, laminate sau pardoselile din lemn de esență tare, unde este necesară manevrarea, cer de asemenea un aspiraător cu canistră.

2. Verifică funcționalitățile

Aspiratoarele moderne vin într-o gamă de modele, forme și culori. Cu toate acestea, trebuie să îți reamintești întotdeauna că ceea ce contează cel mai mult este cât de bine curăță. Da, este adevărat că un tip de aspirator poate avea caracteristici care ți se vor părea foarte cool și atrăgătoare, dar este posibil ca acesta să nu îți poată satisface toate nevoile de curățare.

Deci, este extrem de important să verifici caracteristicile și să îți cumperi un aspirator al cărui viitor se potrivește nevoilor tale de curățenie. Ia în considerare aspiratoarele cu un control manual al luminii tubului de aspirație, pentru reglarea lungimii lui, deoarece în acest fel vei putea curăța foarte bine draperiile și alte țesături delicate situate în locuri înalte, nu numai covoare.

Un aspirator care are o perie motorizată îți va curăța covoarele mai bine decât unul doar cu aspirație.

3. Aspirator cu sac sau fără sac

Da, este adevărat că aspiratoarele fără sac îți economisesc o mulțime de bani, în special în ceea ce privește cumpărarea de saci. Cu toate acestea, ele necesită mai multe filtre care necesită fie curățare periodică, fie înlocuire. Este important să reții că filtrele necesită înlocuirea periodică și, în cele din urmă, un aspirator fără sac se va dovedi mai scump decât un aspirator cu sac.

4. Astm sau alergii

Dacă dorești să cureți covoarele, este important să reții că praful și mizeria care implică curățarea te vor afecta cu siguranță dacă ești alergic la praf. Din acest motiv, este foarte important să cauți un aspirator care să te protejeze, mai ales dacă alergiile sunt o problemă.

Dacă ești astmatic sau alergic la praf, nu trebuie să alegi un aspirator fără sac, deoarece necesită mai multe filtre, care necesită curățare periodică. Acest lucru nu este de lucru bun pentru un astmatic sau un alergic la praf, deoarece praful și mizeria ce ies din golirea containerelor vor avea cu siguranță efecte adverse asupra unei astfel de persoane. Deci, cele mai bune aspiratoare de cumpărat dacă alergiile sunt o problemă sunt cele cu sac.

5. Fii atent la zgomot

Chiar dacă este greu să găsești un aspirator care să respecte nivelul recomandat de protecție a auzului, este extrem de important să iei în considerare zgomotul produs de acestea. Atunci când vine vorba de protecția auditivă, aspiratoarele cu canistră sunt cea mai bună alegere, deoarece acestea tind să fie mai silențioase în comparație cu alte tipuri de aspiratoare.

6. Cât de des ar trebui să schimbi filtrul de pe aspirator?

Amintește-ți că un aspirator care îți cere să înlocuiești filtrele în mod regulat se va dovedi costisitor în comparație cu cel ale cărui filtre durează mai mult. Cu toate acestea, este mai bine să lucrezi cu un aspirator care îți cere să înlocuiești filtrul în mod regulat decât să lucrezi cu unul al cărui filtru necesită curățare periodică, în special dacă ești alergic la praf sau dacă ești astmatic.
emag.ro
1 1
hoteteu eMag
1 year ago
Ladă frigorifică sau congelator vertical? Avantajele lăzii frigorifice!
Puțină lume are nevoie, cu adevărat, de un congelator separat. Pentru cei mai mulți dintre noi, o combină frigorifică, cu frigider și congelator încorporate, este arhisuficientă. Dar există destui oameni pentru care păstrarea de alimente suficiente, de la carne la legume și fructe congelate, pe lângă clasicele conserve pentru iarnă, este foarte importantă. Atunci, intră în scenă un congelator, fie el vertical sau orizontal, numit și ladă frigorifică.
www.emag.ro/lazi-frigorifice/c

Când vine vremea achiziționării unui congelator de uz casnic, așadar, ai două variante: cel clasic, vertical, într-o formă care imită frigiderul, sau unul orizontal, numit și ladă frigorifică. E adevărat, ambele au o variatate mare de dimensiuni și capacități. Cum să-ți dai, atunci, seama, care e cel mai potrivit pentru tine? De ce trebuie să ții cont atunci când faci alegerea?

1. Mai mult spațiu de depozitare, consum mai redus pentru lada frigorifică

Lăzile frigorifice au un consum mai redus de energie, cu aproximativ 20%, față de congelatoarele verticale. Motivul? Aerul rece este mult mai etanșeizat în lada frigorifică, neproducându-se un schimb atât de mare de aer cald-aer rece la deschiderea ușii. În plus, greutatea ușii apasă pe garnitura de etanșare, reducând la maximum scăpările de aer rece. Recomandam lada frigorifica Arctic, acum si prin BuyBack la eMag: www.emag.ro/search/lada+frigor...ica+arctic

2. Lada frigorifică, avantajată în cazul unei căderi de curent

Un alt avantaj al lăzii frigorifice este că aceasta este mult mai potrivită pentru depozitarea unor cantități mai mari de produse, fiind o soluție mai avantajoasă și în ceea ce privește produsele voluminoase sau cu forme neregulate.

Pentru că are încuietori, lada frigorifică este sigură într-o casă cu copii curioși!

În zonele cu frecvente căderi de curent, lăzile frigorifice sunt din nou alegerea mai potrivită, acestea menținând mai mult timp produsele congelate. Din cauza închiderii mai etanșe, are pierderi mai reduse de aer rece, astfel că poate rezista mai mult timp deconectată de la curent.

3. O ladă frigorifică este soluția mai avantajoasă și din punct de vedere economic

Nu în cele din urmă, prețul este un alt avantaj de luat în calcul. O ladă frigorifică e o alegere mai bună din punct de vedere economic, fiind mai ieftină raportat la capacitate decât un congelator vertical.

Printre puținele dezavantaje ale lăzii frigorifice comparativ cu congelatorul vertical este spațiul mai mare ocupat într-o casă, respectiv un acces puțin mai dificil la produsele de dimensiuni mici. Congelatorul vertical are, din fabricație, rafturi și cutii de depozitare ușor accesibile și bine compartimentate. Lada frigorifică, în schimb, nu permite un acces la fel de ușor la produsele congelate.
1
hoteteu eMag
1 year ago
ASUS Zenfone 5, mai mult decât o pastișă după iPhone X
Lansat la finalul lunii februarie, la Barcelona, la Mobile World Congress, ASUS Zenfone 5 (și 5Z) a surprins pe toată lumea cu designul său. Practic, acesta pare o copie identică după iPhone X, având inclusiv acel ”breton” în partea de sus, ca flagship-ul Apple. Dar ASUS Zenfone 5 e mai mult decât o clonă.

ASUS Zenfone 5 este un smartphone Android cu specificații mai mult decât impresionante pentru costul pe care urmează să-l aibă (ASUS Zenfone 5 - modelul cu 6 GB RAM și 64 GB stocare + Qualcomm Snapdragon 636 - va avea un preț minim de 2099 de lei, iar Zenfone 5Z - varianta pe stereoizi (8 GB RAM și 128 GB stocare + procesor Qualcomm Snapdragon 845) a lui Zenfone 5 - va avea un preț de pornire de 2999 de lei). Adică, oricum l-ai lua, ASUS Zenfone 5 va avea jumătate din prețul lui iPhone X. Sau, așa cum a spus CEO-ul companiei asiatice, Jerry Shen: ”Prețurile noastre vor fi... pentru toată lumea, comparativ cu prețurile companiei cu fructul”.

Cu sticlă pe ambele părți, atât pe față, cât și pe spate, și cu difuzoare puternice ce impresionează prin calitatea sunetului, ASUS Zenfone 5 se anunță încă de pe acum ca un adversar de temut al flagship-urilor Samsung, Apple și Huawei.

Deși are un display de 6,2 inci, ASUS Zenfone 5 se simte compact în mână, având dimensiuni de 153x75,7x7,9 milimetri și o greutate de 155 de grame. Aspectul 19:9 al display-ului în varianta portrait devine 18:9 în modul landscape, când ”bretonul” din partea superioară devine inutil.

Telefoane Asus Zenfone 5 si nu numai:
www.emag.ro/brands/brand/asus

În afară de procesor și de memorie, atât ASUS Zenfone 5, cât și 5Z, au aceleași specificații. O baterie de 3300 mAh, cu quick-charging. Camera principală duală, de 12 MP cu f/1.8 + 8 MP cu f/2.0, detecție de față, EIS, dual-LED flash, nu este una ieșită din comun, însă, dar la prețul lui ASUS Zenfone 5 este mai mult decât acceptabilă. Camera frontală este de 8 Megapixeli cu f/2.0, EIS și filmare la 1080p.

Printre lucrurile care îi lipsesc, însă, lui ASUS Zenfone 5, comparativ cu rivalul său iPhone X, sunt rezistența la praf și apă, respectiv încărcarea wireless. Dar acestea pot fi trecute cu vederea dacă ne amintim din nou că prețul lui ASUS Zenfone 5 este cât jumătate (dacă nu mai bine) din prețul flagship-ului Apple.
emag.ro
1