Mioola
hoteteu
8 months ago
O combina frigorifica poate fi alegerea ideala pentru bucataria ta
Poate părea simplu să alegi combina frigorifică, și chiar este dacă știi bine ce îți dorești să ai în casă, de ce ai nevoie (ca și opțiuni) și cât de mare să fie. Clar, combina frigorifică este un aparat electrocasnic ce pune la un loc un frigider și un congelator. Asta în principiu, pentru că, odată cu trecerea timpului, combinele frigorifice au devenit tot mai ,,inteligente” oferind diferite facilități: www.emag.ro/combine-frigorifice/c

Ce trebuie să ai în vedere?

În primul rând capacitatea celor două compartimente. Este exprimată în litri și poți alege între un frigider mai spațios sau un congelator mai generos. În mod normal congelatorul unei combine are trei sertare dar sunt și cu patru. Dacă ai o familie numeroasă sau dacă preferi să faci provizii atunci alege o combină frogorifică cu un congelator mai mare. Atenție, însă, la spațiul din casă. Reține că poți alege o combină cu două uși opozabile, gen dulap, dar care ocupă un spațiu pe măsură!

Consumul de energie electrică și nivelul de zgomot sunt alte două specificații pe care trebuie să le iei în seamă. Consumul de energie este exprimat în litere, ”A” reprezentând cea mai economică clasă. De asemenea, cu cât clasa a are mai multe ”+”-uri, cu atât consumul de electricitate este mai mic. Apropo de consumul de energie, poți alege o combină cu două compresoare, câte unul pentru fiecare compartiment. Avantajul e că poți opri congelatorul atunci când nu mai ai nimic în el dar consumul de energie e ceva mai mare, per total. Nivelul de zgomot, marcat prin db sau decibeli, este și el foarte important. Dacă combina frigorifică este poziționată mai aproape de locul unde te odihnești trebuie să alegi o combină care emite mai puțini decibeli.

Atenție la specificațiile tehnice ale combinei. Vei vedea mențiuni de genul ,,no frost”, ,,active fresh”, ,, fast freeze”, ,,neo frost”. Fiecare dintre aceste specificații, în funcție de combina frigorifică, îi conferă acesteia anumite funcții ce fac ca aceasta fie să se înghețe mai rapid, să nu formeze gheață în frigider sau congelator sau să nu permită formarea bacteriilor.

Poți lua în considerare culoarea și design-ul combinei, mai ales dacă ai petrecut mult timp amenajând bucătăria și îți dorești ca acesta să se potrivească cu restul mobilierului și al electrocasnicelor. De asemnea, trebuie să iei în considerare unde este congelatorul amplasat, fie deasupra, fie sub compartimentul frigider dar asta depinde de tine și de compartimentul utilizat cel mai des.
emag.ro
1 1
hoteteu shared hoteteu eMag post
10 months ago
A7 Sony vs E-M1X Olympus, care este mai bun?
Aparatele de fotografiat mirrorless încep să prindă teren și să fie din ce în ce mai preferate de către fotografi. Probabil unul dintre cele mai neplăcute lucruri este să îți sară oglinda în timp ce fotografiezi, iar lipsa lentilei în cazul aparatelor mirrorless face ca acest gen de camere de fotografiat să fie mai puțin expuse defecțiunilor tehnice.

Vom compara două camera de fotografiat mirrorless de la două companii ce au adus pe piață mereu lucruri noi, îmbunătățindu-și în mod constant produsele. Este vorba despre a treia generație de A7 Sony și despre E-M1X de la Olympus.
Cei de la Sony au anunțat deja lansarea unei a patra generații de A7 Sony, dar A7 III, lansat în 2018, face în continuare o treabă absolut minunată, concurând cot la cot cu DSLR-uri de top. Cei de la Olympus au lansat în ianuarie 2019 E-M1X, un aparat mirrorless professional cu dublu grip.
Comanda aparat A7 Sony online: www.emag.ro/search/sony+a7

În funcție de următoarele aspect, iată care din cele două camera de fotografiat ți s-ar potrivi mai bine:

1. Senzorul

În cazul celei de-a treia generații de A7 Sony, vorbim despre un senzor BSI-CMOS full frame de 24 de megapixeli, în timp ce E-M1X este dotat cu un senzor CMOS Four Thirds (specific celor de la Olympus) de 20 de megapixeli. Într-adevăr, din acest punct de vedere, A7 III Sony are cu 19% mai mulți pixeli. Ceea ce aduce camera celor de la Olympus în plus și lipsește lui A7 III este modul Pixel Shift High Resolution care mărește rezoluția imaginilor realizate. În schimb, A7 Sony are cu 572 mai multe puncte de focalizare decât E-M1X.

2. Dimensiunile

E-M1X de la Olympus este destul de voluminos, având o lungime de 14.4 cm și 14.7 cm înălțime, în timp ce A7 III Sony are 12.7 cm, respectiv 9.6 cm. Aparatul celor de la Olympus cântărește aproape un kilogram, lucru ce se datorează grip-ului vertical integrat. A7 Sony cântărește 650 de grame, fiind mai ușor și versatil. În schimb, multă lume și-ar dori un grip mai bun pentru seria A7 Sony, pentru că această camera, fiind destul de mica, nu este prea prietenoasă pentru o pereche de mâini mai mari. Camera celor de la Olympus din acest punct de vedere este avantajoasă, datorită grip-ului integrat.

3. Bateria

Un aspect foarte important pentru o camera de fotografiat mirrorless o reprezintă bateria pentru că aparatul se bazează pe aceasta, pe lângă funcționare, și pentru vizor, care este electronic. Lipsa oglinzii care avea scopul de a reflecta imaginea în vizor, permițând astfel fotografului să vizualizeze ce fotografiază. În cazul aparatelor mirrorless, unde a dispărut această oglindă, alternativa a fost acest vizor electronic, dar acesta consuma destul de multă baterie. Odată cu apariția modelelor A7 Sony, au apărut pe piață și camerele de fotografiat mirrorless ce puteau trage 500-600 de cadre cu o singură încărcare a bateriei. Dar dacă A7 III de la Sony poate trage în jur de 600 de cadre, cei de la Olympus, prin integrarea grip-ului prin care se pot folosi două baterii și cu care se pot trage peste 1500 de cadre.

Per total, cele două aparate sunt foarte bune, fiecare în felul ei. Cea de-a treia generație de A7 Sony ar fi mai de grabă recomandată pentru fotografia de stradă, de zi cu zi, de portret și de peisaj datorită calității imaginii absolut minunate, în timp ce E-M1X este recomandat fotografilor de evenimente sportive sau de fotografie de acțiune datorită faptului că poate trage până la 60 de cadre pe secundă.
emag.ro
Post on eMag
hoteteu shared hoteteu eMag post
1 year ago
Șase lucruri pe care trebuie să le știi când cumperi un aspirator
Dacă ești în căutarea unui aspirator fantastic, atunci ai ajuns la locul potrivit. Trebuie doar să citești mai departe, pentru că îți vor spune ce lucruri trebuie să iei în considerare pentru a putea alege un aspirator eficient și rentabil.

Pentru ca tu să îți găsești aspiratorul de vis, trebuie să ții cont de următoarele lucruri.

www.emag.ro/aspiratoare/c

1. Tipurile de curățenie

După cum știi, nevoile de curățare diferă în funcție de casa în care locuiești, de mărimea ei, de tipurile de podele pe care urmează să le cureți și de cât de numeroasă este gospodăria ta. Acestea, la rândul lor, dictează tipul de aspirator pe care ar trebui să-l cumperi.

Dacă ești în căutarea unui aspirator pentru a curăța o mochetă sau mai multe covoare, un aspirator cu sac este cea mai bună alegere. Cu toate acestea, un aspirator canistră ar putea fi aparatul potrivit, mai ales dacă ai și scări. Podelele cu pardoseală, laminate sau pardoselile din lemn de esență tare, unde este necesară manevrarea, cer de asemenea un aspiraător cu canistră.

2. Verifică funcționalitățile

Aspiratoarele moderne vin într-o gamă de modele, forme și culori. Cu toate acestea, trebuie să îți reamintești întotdeauna că ceea ce contează cel mai mult este cât de bine curăță. Da, este adevărat că un tip de aspirator poate avea caracteristici care ți se vor părea foarte cool și atrăgătoare, dar este posibil ca acesta să nu îți poată satisface toate nevoile de curățare.

Deci, este extrem de important să verifici caracteristicile și să îți cumperi un aspirator al cărui viitor se potrivește nevoilor tale de curățenie. Ia în considerare aspiratoarele cu un control manual al luminii tubului de aspirație, pentru reglarea lungimii lui, deoarece în acest fel vei putea curăța foarte bine draperiile și alte țesături delicate situate în locuri înalte, nu numai covoare.

Un aspirator care are o perie motorizată îți va curăța covoarele mai bine decât unul doar cu aspirație.

3. Aspirator cu sac sau fără sac

Da, este adevărat că aspiratoarele fără sac îți economisesc o mulțime de bani, în special în ceea ce privește cumpărarea de saci. Cu toate acestea, ele necesită mai multe filtre care necesită fie curățare periodică, fie înlocuire. Este important să reții că filtrele necesită înlocuirea periodică și, în cele din urmă, un aspirator fără sac se va dovedi mai scump decât un aspirator cu sac.

4. Astm sau alergii

Dacă dorești să cureți covoarele, este important să reții că praful și mizeria care implică curățarea te vor afecta cu siguranță dacă ești alergic la praf. Din acest motiv, este foarte important să cauți un aspirator care să te protejeze, mai ales dacă alergiile sunt o problemă.

Dacă ești astmatic sau alergic la praf, nu trebuie să alegi un aspirator fără sac, deoarece necesită mai multe filtre, care necesită curățare periodică. Acest lucru nu este de lucru bun pentru un astmatic sau un alergic la praf, deoarece praful și mizeria ce ies din golirea containerelor vor avea cu siguranță efecte adverse asupra unei astfel de persoane. Deci, cele mai bune aspiratoare de cumpărat dacă alergiile sunt o problemă sunt cele cu sac.

5. Fii atent la zgomot

Chiar dacă este greu să găsești un aspirator care să respecte nivelul recomandat de protecție a auzului, este extrem de important să iei în considerare zgomotul produs de acestea. Atunci când vine vorba de protecția auditivă, aspiratoarele cu canistră sunt cea mai bună alegere, deoarece acestea tind să fie mai silențioase în comparație cu alte tipuri de aspiratoare.

6. Cât de des ar trebui să schimbi filtrul de pe aspirator?

Amintește-ți că un aspirator care îți cere să înlocuiești filtrele în mod regulat se va dovedi costisitor în comparație cu cel ale cărui filtre durează mai mult. Cu toate acestea, este mai bine să lucrezi cu un aspirator care îți cere să înlocuiești filtrul în mod regulat decât să lucrezi cu unul al cărui filtru necesită curățare periodică, în special dacă ești alergic la praf sau dacă ești astmatic.
emag.ro
Post on eMag
hoteteu
1 year ago
Cum să refolosești un cearceaf vechi
Într-o zi, când îți beai cafeaua și te uitai pe fereastră, ai observat probabil cearceafurile atârnând pe sârmă la uscat, în bătaia vântului. Și probabil te-ai gândit că le-a trecut vremea de glorie și ar fi timpul să le schimbi cu unele noi. Însă ce este de făcut cu un cearceaf vechi, uzat?
m.emag.ro/lenjerii-pat/filter/...-3848275/c

Când te gândești la metode ecologice pentru a nu arunca cearceafuri vechi ci, în schimb, de a le refolosi, o modalitate mai bună de a te raporta la lenjeria de pat uzată ar putea fi „o cârpă mare din care poți face orice”. Odată ce lenjeria de pat a devenit puțin prea uzată pentru un somn confortabil, ea poate fi rapid transformată în tone de alte lucruri, fără a fi nevoie să o transformi direct în deșeuri.

De la așternut pentru picnic, la o nouă traistă de pânză, iată câteva moduri în care poți reutiliza un cearceaf de pat.

1. Folosește-l pentru picnic

Nu este absolut necesar să folosești o pătură pentru picnic, atunci când în schimb ai un cearceaf care o poate suplini foarte bine. Adu-l la următoarea masă în aer liber și pliază-l de câteva ori pentru o protecție suplimentară dacă pământul este puțin umed.

2. Lasă copiii să facă o fortăreață din el

Câți dintre noi nu uneam scaune, mobilă și alte obiecte din casă, acoperindu-le cu pături și cearceafuri când eram mici, pentru a face o fortăreață, o spațiu de fantezie numai al nostru. Acest lucru merge și acum, dacă este prea rece sau prea ploios pentru ca cei mici să se joace afară. Dă-le cearceafurile vechi pe care nu le mai folosești și lasă-le imaginația să zburde, construindu-și propriul castel. Sau alătură-te lor și spuneți povești înfricoșătoare, faceți un spectacol cu păpuși sau lasă-i să doarmă acolo peste noapte. Când vine momentul demolării fortăreței, lasă-i să folosească materialul cearceafului pentru a-și face costume.

3. Folosește-l ca ambalaj

Hârtia sau folia cu bule produc multă risipă. Dar dacă poți ambala ce ai nevoie într-un cearceaf vechi, atunci impactul asupra mediului este atenuat și salveți și bani.

4. Ecran pentru filme

Nimic nu se compară cu urmăritul unui film afară, într-o noapte caldă de vară. Așază un cearceaf mare între doi copaci și utilizează-l ca un ecran de proiecție sub lumina stelelor. Dacă foaia este puțin încrețită, calc-o mai întâi pentru o imagine mai bună.

Nu ai un proiector? Nici o problemă. Caută online cele mai ieftine opțiuni sau întreabă vecinii și invită-i și la vizionare.

5. O nouă traistă

Pânza este perfectă pentru cărat lucruri pentru că este rezistentă, iar cele mai multe cearceafuri au și un model interesant, astfel că sunt materialul perfect pentru traista care vă lipsește din garderobă. Sau doar pentru traista cu care cărați legume de la piață.
m.emag.ro
1
hoteteu
2 years ago
Opt motive să începi să folosești un slow cooker
Dacă vrei să mănânci sănătos, să nu te coste foarte mult să gătești și, în același timp, nici să petreci foarte mult timp în bucătărie, un slow cooker este răspunsul perfect. Aceste aparate sunt ieftine, economice când le folosești și scot ce este mai bun din toate ingredientele.

Un slow cooker oferă o metodă de a găti sănătoasă și slabă în grăsimi, cu un minim de efort. De aceea, există numeroase avantaje ale acestui aparat.

1. Salvezi timp și efort
Una din principalele atracții pentru mulți este ușurimea de a folosi un slow cooker, deci când cauți rețele evită-le pe cele care necesită multă pregătire înainte de a găti. Pentru multe feluri de mâncare, în special supe sau tocane, poți doar să arunci toate ingredientele în slow cooker. Ar fi de recomandat însă să gătești ceapa înainte, aroma fiind diferită față de atunci când le pui crude. Este bine, de asemenea, să rumenești puțin carnea pentru a-i da culoare, însă nici acest lucru nu este esențial.

2. Pregătește dinainte
Dacă nu ai foarte mult timp dimineața, prepară de cu seară tot ce ai nevoie pentru mâncarea ce urmează a fi gătită în slow cooker, pune ingredientele în vas, acoperă-l și depozitează-l în frigider peste noapte. Ideal al fi ca preparatul să fie cât mai aproape de temperatura camereu, deci scoate-l din frigider când te trezești și lasă-l afară pentru 20 de minute până a porni cooker-ul.

3. Salvează bani
Un slow cooker este ideal pentru a găti ieftin preparate din carne cum ar fi: pieptul de vită, umărul de porc, umărul de miel și pulpele de pui. De asemenea, puteți folosi mai puțină carne, din moment ce gătitul la foc lent extrage cu adevărat o aromă de carne care se infiltrează în întregul preparat. Înmulțiți cu legume, în schimb.

4. Tăiați grăsimea
Nu aveți nevoie să adăugați ulei într-un slow cooker, conținutul nu se va lipi atâta vreme cât este suficientă umiditate în vas. Nu este nevoie de asemenea nici de multă grăsime pe carne. De obice, când carnea este prăjită, mare parte din grăsime se scurge, dar acest lucru nu se va întâmpla într-un slow cooker, deci este nevoie să îndepărtați această grăsime. În caz contrar, ați putea descoperi că mâncarea se îneacă în grăsime. Acest lucru vă va oferi un rezultat mai sănătos și la fel de gustos.

5. Ai grijă să fie puțin lichid în vas
Pentru că un slow cooker are un capac destul de sigilat, lichidul nu se va evapora. Deci, dacă adaptezi o rețetă standard, ai grijă să reduci lichidul cu circa o treime. Lichidul trebuie doar să acopere carnea și legumele.

6. Îngroșare
Lichidul, de asemenea, nu se îngroașă, la fel cum nici nu se evaporă. Poți astfel să treci carnea prin făină condimentată înainte să o adaugi în slow cooker.
www.emag.ro/slow-cooker-crock-...DMQ0RMBBM/

7. Încet e bine
Recomandarea bucătarilor este să folosiți setarea „slow” cât mai mult, deoarece majoritatea preparatelor se gătesc mai bine mai încet, căldura slabă scoțând aromele din ele.

8. Nu trebuie să verifici
Un slow cooker este creat pentru a găti singur, deci nu trebuie să verifici mereu conținutul. De fiecare dată când ridici capacul, eliberezi din căldură, iar dacă vei face acest lucru mereu vei trebui să crești timpul de gătire.
emag.ro