Mioola
hoteteu
8 months ago
O combina frigorifica poate fi alegerea ideala pentru bucataria ta
Poate părea simplu să alegi combina frigorifică, și chiar este dacă știi bine ce îți dorești să ai în casă, de ce ai nevoie (ca și opțiuni) și cât de mare să fie. Clar, combina frigorifică este un aparat electrocasnic ce pune la un loc un frigider și un congelator. Asta în principiu, pentru că, odată cu trecerea timpului, combinele frigorifice au devenit tot mai ,,inteligente” oferind diferite facilități: www.emag.ro/combine-frigorifice/c

Ce trebuie să ai în vedere?

În primul rând capacitatea celor două compartimente. Este exprimată în litri și poți alege între un frigider mai spațios sau un congelator mai generos. În mod normal congelatorul unei combine are trei sertare dar sunt și cu patru. Dacă ai o familie numeroasă sau dacă preferi să faci provizii atunci alege o combină frogorifică cu un congelator mai mare. Atenție, însă, la spațiul din casă. Reține că poți alege o combină cu două uși opozabile, gen dulap, dar care ocupă un spațiu pe măsură!

Consumul de energie electrică și nivelul de zgomot sunt alte două specificații pe care trebuie să le iei în seamă. Consumul de energie este exprimat în litere, ”A” reprezentând cea mai economică clasă. De asemenea, cu cât clasa a are mai multe ”+”-uri, cu atât consumul de electricitate este mai mic. Apropo de consumul de energie, poți alege o combină cu două compresoare, câte unul pentru fiecare compartiment. Avantajul e că poți opri congelatorul atunci când nu mai ai nimic în el dar consumul de energie e ceva mai mare, per total. Nivelul de zgomot, marcat prin db sau decibeli, este și el foarte important. Dacă combina frigorifică este poziționată mai aproape de locul unde te odihnești trebuie să alegi o combină care emite mai puțini decibeli.

Atenție la specificațiile tehnice ale combinei. Vei vedea mențiuni de genul ,,no frost”, ,,active fresh”, ,, fast freeze”, ,,neo frost”. Fiecare dintre aceste specificații, în funcție de combina frigorifică, îi conferă acesteia anumite funcții ce fac ca aceasta fie să se înghețe mai rapid, să nu formeze gheață în frigider sau congelator sau să nu permită formarea bacteriilor.

Poți lua în considerare culoarea și design-ul combinei, mai ales dacă ai petrecut mult timp amenajând bucătăria și îți dorești ca acesta să se potrivească cu restul mobilierului și al electrocasnicelor. De asemnea, trebuie să iei în considerare unde este congelatorul amplasat, fie deasupra, fie sub compartimentul frigider dar asta depinde de tine și de compartimentul utilizat cel mai des.
emag.ro
1 1